Nagyvilág

Leszedetné a kollégiumi szobák ajtaját az indonéz miniszter

Mert még a végén szexelnének egymással az azonos nemű diákok.

Az indonéz szociálisügyi miniszter szerint le kellene venni a kollégiumi szobákról az ajtókat, hogy az azonos nemű diákok ne szexelhessenek egymással. A politikus azután jutott erre a következtetésre, hogy ellátogatott egy elitegyetem kollégiumába, ahol ajtók híján nem titok, hogy mit csinálnak a lakók.

Ott nem kell aggódni a lehetőség miatt, hogy mit csinálnak a fiúk a fiúkkal, lányok a lányokkal. Láttam, hogy ez milyen hatékony, szerintem példaként szolgálhatna

– jelentette ki, nem kis felzúdulást kiváltva.

A demokratikus jogokért és békéért küzdő Setara Intézet nevű civil szervezet egyik vezetője azt mondta: semmi értelme az egész elképzelésnek. Az állam az erkölcsre hivatkozva uniformizálni akarja az emberek viselkedését és öntudatát – vélekedett.

Egy jakartai muszlim egyetem hallgatója szerint azért is problémás az elképzelés, mert nagyobbak lennének a biztonsági kockázatok, elszaporodnának például a lopások.

A Human Rights Watch jogvédő szervezet arra figyelmeztetett, hogy az indonéziai leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű közösség idén példa nélküli össztűz alá került kormánytagok és más közéleti szereplők részéről. (Reuters)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik