Nagyvilág
Generated by  IJG JPEG Library

Trump szónoka Clinton haláláról fantáziált

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2016. 10. 31. 08:17

A demokraták elnökjelöltje viszont csak most kezd belemelegedni.

Hillary Clinton Floridában kampányolva azt mondta, hogy nem hagyja magát az utolsó héten kiütni. A demokraták elnökjelöltje – aki az e-mailjei ügyében újraindított nyomozás miatti bizonytalan és feszült légkörben változatlanul erőteljesen kampányol – közölte, az elnökválasztás előtti utolsó napokban nem hagyja “kiütni magát”. Azt mondta.

nem állok le most, sőt, éppen most kezdek belemelegedni.

Florida úgynevezett ingadozó vagy csatatér állam – vagyis szavazói viszonylag kiszámíthatatlanok, egyszer a demokratákra, másszor a republikánusokra voksolnak. A győzelem a déli szövetségi államban mindkét elnökjelöltnek létfontosságú. Clinton kampánygyűlésén főleg a homoszexuálisok és leszbikusok jogainak támogatói vettek részt. A demokrata elnökjelölt ígéretet tett rá, hogy az újabb e-mail-vizsgálat nem vonja el figyelmét a finisben a fontos témáktól.

Közben republikánus vetélytársa, Donald Trump Coloradóban, majd a nevadai Las Vegasban kampányolt. Beszédében mindkét helyen kétségbe vonta Hillary Clinton becsületességét. A coloradói Greeley városában, ahol levélben is szavazhatnak a választók, Trump arra biztatta őket, hogy kérjenek új szavazócédulát és szavazzanak még egyszer.

Las Vegasban, mielőtt Trump pódiumra lépett, a kampánygyűlésen megjelenteket egy felkért szónok, Wayne Allyn Root konzervatív rádiós kommentátor tartotta szóval. Root egy adott pillanatban azt fejtegette: arról fantáziál, hogy Hillary Clinton és bizalmas munkatársnője, Huma Abedin úgy végzi majd, mint Thelma és Louise az azonos című filmben. (A Thelma és Louise Ridley Scott 1991-es filmje egy vidám pincérnőről és egy mindenbe belefáradt háziasszonyról, Susan Sarandonnal és Geena Davisszel a főszerepben. A két nő autóval indul a déli határ felé, közben egy sor bűncselekményt követnek el, végül egy szakadékba hajtanak autójukkal, mindketten meghalnak. ) Amikor a szónok ezt említette, a kampánygyűlésen résztvevők – az amerikai médiumok tudósításai szerint – üdvrivalgásban törtek ki.

Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.