Nagyvilág

Négy embert késeltek meg Frankfurtban

Egyelőre nem világos, ki és miért szurkált a német nagyvárosban, a rendőrség óva int a spekulációktól.

Négy ember került kórházba Frankfurt am Mainban, miután egy késes támadó megsebesítette őket – írja a Deutsche Welle. Chantal Ench rendőrségi szóvivő szerint a Hauptwache pályaudvaron történt a támadás, azt még vizsgálják, egy vagy több elkövető késelt-e.

A rendőrség arra kérte az embereket, hogy ne spekulálgassanak arról, ki és miért szurkálhatott. Hozzátették, a veszély elhárult.

A brit Telegraph helyi hírforrásokra hivatkozva azt írja, egy ember súlyosan megsérült a támadásban, hárman könnyebb sérüléseket szenvedtek. Az incidens állítólag 16-18 év körüli fiatalok között tört ki szombat délután 17.40 körül.

Iszlamista para

A DW szerint ugyan Németországot elkerülték a durva iszlamista terrortámadások, sok kisebb incidens történt, amit az Iszlám Államhoz köthető menedékkérők követtek el. Emlékezetes, amikor egy 17 éves afgán fiú baltával támadott egy vonat utasaira Würzburgnál (öt sérült) vagy amikor Ansbachban egy zenei fesztiválon robbantotta fel magát egy szír férfi (15 sebesült).

Épp e hónap elején fogtak el Chemnitzben egy férfit, Dzsaber Albakrt, aki a gyanú szerint támadásra készült a berlini reptér ellen. Albakr azóta öngyilkos lett a cellájában.

Közben egy korábbi hamburgi támadást a saját, Amaq nevű hírügynökségén keresztül magára vállalt az Iszlám Állam, aminek a Bild szerint ez lenne így az első halálos németországi támadása. Egy tinipárra támadt rá egy ismeretlen a Kennedy hídnál, a folyóparton, egy 16 éves fiút halálra késelt, egy 15 éves lányt pedig a folyóba lökött. A fiú a kórházban életét vesztette.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik