Nagyvilág

Meghalt egy buszsofőr, miután felgyújtotta az egyik utas

Meghalt egy buszsofőr pénteken az ausztráliai Brisbane városában, miután egy férfi valamilyen gyújtószerkezetet dobott rá egy megállóban, felgyújtva a vezetőfülkét – jelentette az ausztrál sajtó. A buszon hat utas, köztük kisgyerekek is voltak, akiknek egy éppen arra járó taxis segített lemenekülni a járműről. A mentősök 11 embert láttak el füstmérgezés, és könnyebb sérülések miatt.

A helyi rendőrség egy 48 éves férfit tartóztatott le a támadással kapcsolatban, aki ellen emberölés, gyújtogatás valamint 11 rendbeli emberölési kísérlet vádjával indítottak eljárást. Egyelőre nem lehet tudni, hogy milyen indíték vezette a busz felgyújtásához. A hatóságok kizárták a terrorizmus lehetőségét.

„Erre a szörnyű esetre nincsenek szavak” – mondta a gyújtogatással kapcsolatban Jim Keogh, a queenslandi rendőrség főfelügyelője. A rendőrtiszt elmondása szerint az utasoknak nagy szerencséje volt, hogy túlélték az esetet, ugyanis könnyen előfordulhatott volna, hogy az egész jármű kiég. A hat utas csak azután tudott lemenekülni a járműről, hogy egy arra járó taxisofőr felfeszítette a busz hátsó ajtóját.

Graham Quirk polgármester elmondása szerint a támadást rögzítette a busz biztonsági kamerája, és a felvételt már át is adták a rendőrségnek.

A támadás helyszínén több százan jelentek meg helyi idő szerint péntek délután, hogy megemlékezzenek az áldozatra. A 29 éves Manmeet Alisher a beszámolók szerint széles körben ismert személyiségnek számított a helyi indiai közösségben

Ajánlott videó

Olvasói sztorik