Nagyvilág

Több mint százan éjszakáztak a calais-i tábor romjai közt

Bezárták előttük a regisztrációs központot.

Bár a francia hatóságok hivatalos közlése szerint már kiürítették a „Dzsungel” néven ismertté vált calais-i spontán tábort, több mint száz menedékkérő töltötte az éjszakát a romok között.

Szerdán délután Fabienne Buccio regionális prefektus azt mondta: a feladatot teljesítették, nincs több menedékkérő a táborban. Néhány órával később azonban a rendőrök visszaengedték a területre azokat, akik nem tudtak regisztrálni, hogy elvigyék őket egy hivatalos befogadó központba. Mivel több viskót és sátrat felgyújtottak, a maradóknak – köztük gyerekeknek – a szabad ég alatt kellett aludniuk. Jótékonysági szervezetek próbáltak némi ellátást nyújtani.

A legtöbben a regisztrációs központ felé vezető úton éjszakáztak, mivel a központ csak korlátozott időben működik. Szerdán a hatóságok azt jelentették be, hogy leállítják a regisztrációt, de később közölték, hogy mégis folytatják. Ennek ellenére a több mint száz ember regisztrálását és elszállítását nem végezték el.

A francia belügyminisztérium közlése szerint már közel 5600 felnőttet és gyereket helyeztek el hivatalos befogadóállomásokon Franciaország-szerte. 234 kiskorút Nagy-Britanniába szállítottak. (Sky News)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik