Nagyvilág

Ismert kidobó került az eurómilliárdokról döntő szlovák hivatal vezetésébe

A Híd párt tagadja, hogy az ő jelöltjük lenne, de a mezőgazdasági államtitkár szerint indokolatlanul kezdte ki a sajtó Cseh Mariánt.

Egy dunaszerdahelyi biztonsági őr lett az eurómilliárdok elosztásáról döntő szlovákiai Agrárkifizető Ügynökség igazgatóhelyettese – írja a pozsonyi Új Szó.

A 37 éves Cseh Marián karrierje meredeken ívelt felfelé azután, hogy hatalomra került a Smer-SNS-Híd koalíció. A férfit a dunaszerdahelyiek a helyi szórakozóhelyekről, rendezvényekről ismerik, a „kidobók kidobójaként” emlegetik.

Azt írják róla, hogy szakmai múltja nem túl gazdag, elvégezte ugyan a közgazdasági egyetemet és mérnöki diplomát szerzett, de saját bevallása szerint 2013 és 2016 közt munkanélküli volt. Idén két hónapig egy biztonsági cégnél dolgozott, az S. I. F. Security-nél. Focimeccsek biztonságáért felelt, de már a próbaidő alatt távozott. Ennél a cégnél dolgozott egyébként a dunaszerdahelyi alvilág egyik központi figurája is, akit a közelmúltban tartóztattak le, többrendbeli emberölés gyanújával.

A pozíciók leosztása alapján a regionális fiókokért felelős igazgatóhelyettesi posztra a Híd párt jelölhetne embert. A párt azonban azt állítja, hogy Cseh nem az ő jelöltjük, és nem is tagjuk.

Csicsai Gábor, a Híd mezőgazdasági államtitkára azt mondta, Cseh szakmai szempontból alkalmas az igazgatóhelyettesi posztra. „Vannak tapasztalatai a szervezés terén, három nyelven beszél és már több alkalommal jelentkezett az ügynökséghez” – mondta, hozzátéve, hogy felháborítónak tartja, hogy a sajtó indokolatlanul kikezdte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik