Nagyvilág

Brutális állatkínzással gyanúsítanak két fiatal nőt

A vlagyivosztoki reptéren tartóztatták le a szentpétervári járatra váró Alina Orlovát. A 21 éves nőt felháborodott internetezők jelentették fel, miután brutális fotók kezdtek el terjedni a közösségi szájtokon, amiken állítólag ő, és egy 17 éves barátnője, Alyon Savchenko állatokat kínoznak, és gyilkolnak meg.

Az egyik fotón egy kibelezett kiskutya látható, akit úgy szögeztek a falhoz, mintha keresztre lenne feszítve. Egy másik kölyköt a grabancánál szögeztek a falhoz, és légfegyverrel lövöldöztek rá. Ez csak kettő a számtalan, rettenetes kép közül.

Fotó: Siberia Times
Fotó: Siberia Times

A fotók egy anonim internetes fórumon jelentek meg először, ahol nyilvánosságra hozták a barátnők állítólagos csevegéseit is. A lányok arról tárgyalnak, hogy honnan fogadjanak örökbe gazdit kereső kutyákat és macskákat, akiket aztán megölhetnek.

A két lány egymás szomszédságában lakik Khabarovskban, és egy ideig ugyanabba az iskolába jártak. Orlova, aki az orosz légierő egyik ezredesének lánya, azt mondja, hogy a fotók hamisítványok, amikkel valaki megpróbálja őt lejáratni. Azt mondja, hónapok óta nem is látta Savchenkót, sőt szerinte a fiatalabb lány áll az ügy hátterében.

Alyon Savchenko és Alina Orlova (fotó: Siberia Times)
Alyon Savchenko és Alina Orlova (fotó: Siberia Times)

Az állatvédők, akik petíciót írtak, és demonstrációt tartottak az állatkínzó lányok példás büntetéséért, viszont azt mondják, hogy Orlova jól felismerhető a szörnyű képeken, az alkarján lévő tetoválásról. A nő közösségi média profiljait gyalázkodó üzenetek és halálos fenyegetések árasztották el.

Alyon Savchenko, aki közösségi portálokon a Kristina Hemp nevet használja, gyakran pózol horrorkosztümökben. A helyi média információi szerint, a családja jó kapcsolatokat ápol a városi rendőrséggel. A fiatalabb lány nem kommentálta a híreket. Egy helyi lap a nagymamájával beszélt, aki azt mondta, hogy amikor kipattant a botrány, Orlova meglátogatta az unokáját. Másnap reggel Alyona eltűnt.

(Siberian Times, Daily Mail)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik