A következő élő közvetítés része Ez volt Trump utolsó esélye

Trump nem hajlandó kimondani, hogy el fogja fogadni a választás eredményét

Trump megkapta az egyik legjobban várt kérdést: el fogja-e fogadni a választás eredményét, ha veszít. Ezt azután tette fel neki Wallace, hogy Trump az elmúlt hetekben egyre hangosabban mondta, hogy választási csalással próbálják megakadályozni, hogy elnök legyen, és a választás “meg van bundázva”.

Trump közölte: majd a választás után megmondja, elfogadja-e.

Wallace nem hagyta annyiban, emlékeztetve Trumpot, hogy az amerikai demokrácia egyik alappillére a hatalom békés átadása, hogy a választások vesztesei elfogadják az eredményt, hogy az ország egységesen induljon neki az új elnökségnek.

Trump azonban maradt a válaszánál: majd a választás után megmondja, addig fenntartja a feszültséget.

Clinton – egyes pillanatokan kifejezetten dühösnek tűnve – kelt ki ez ellen, kijelentve, hogy Trump ezzel degradálja az amerikai demokráciát, és szörnyen ijesztőnek nevezte Trump hozzáállását. Megemlítve, hogy Trump mindig bundát emleget, amikor veszít: ezt tette, amikor elbukta az Emmy-díjat, és egy republikánus előválasztást, vagy amikor pert indítottak egyeteme ellen

Trump közölte azt is, hogy szerint a sajtó “megmérgezi a választáók agyát”, ami bizonyíték arra, hogy a választás meg van budázva. És az is bizonyíték, hogy Clinton induhatott az elnökválasztáson, mimközben börtönben lenne a helye.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik