Nagyvilág

Megkapta a biztosítási pénzt az apa, miután halálra gázolta saját fiát

Több mint 23 millió forintnak megfelelő összeget kell kifizetnie egy kínai biztosítónak egy férfinak, akinek azért jár a pénz, mert halálra gázolta saját gyermekét – jelentette a South China Morning Post. Erre egy bírósági döntés kötelezte a biztosítót, ami a feleség által aláírt szerződés egyik rendelkezésére hivatkozva nem akart kifizetni a biztosítási összeget.

A lap cikke szerint az apa még tavaly decemberben gázolta el véletlenül feleségét és gyermekét, miután kiszálltak a család autójából. A nő túlélte a balesetet, de a házaspár fia – akinek életkorát nem közölte a kínai sajtó – belehalt sérüléseibe.

A gyerek halála miatt a házaspár a biztosítójukhoz fordult, hogy a baleset után megkapják a nekik járó biztosítási pénzt, de a társaság nem volt hajlandó fizetni, arra hivatkozva, hogy családtagról van szó, és akkor nem jár a pénz.

A házaspár emiatt beperelte a biztosítót, és a bíróság végül a szülők javára döntött, arra hivatkozva, hogy a biztosítótársaság családtagokra vonatkozó kitétele jogsértő. A biztosítónak végül 560 ezer jüant (23,2 millió forint) kellett kifizetnie.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik