Nagyvilág

Indonézia kémiai kasztrációval irtaná ki a pedofíliát

pedofil (Array)
pedofil (Array)

Indonézia az új, kémiai kasztrációról szóló törvénnyel képes lesz kiirtani a pedofíliát az országból – erről Joko Widodo elnök beszélt a BBC-nek. Widodo szerint tiszteletben tartják az emberi jogokat, azonban ilyen szexuális bűncselekmények esetében “nincsen kompromisszum”.

Az indonéz parlament heves vitával reagált a hónap elején elfogadott törvényre.

Erősek vagyunk és nagyon kemények leszünk. A legszigorúbb büntetéseket szabjuk ki szexuális bűntényeknél

-mondta az elnök, aki szerint a kémiai kasztráció következetes alkalmazásával csökkenni fog a szexuális bűncselekmények száma, idővel pedig teljesen eltűnnek.

Kemény fellépés a korrupció ellen

Az interjúban szó esett a dél-kínai-tengeri konfliktustól, az adóamnesztiáról és a homoszexualitás kérdéséről is. Utóbbinak az adta az aktualitását, hogy hónap elején egy ifjúsági nagyköveti poszt hirdetésében kikötötték, hogy az LMBTQ (leszbikus, meleg, biszexuális, trangender, queer) közösség tagjai ne pályázzanak. A kormányhirdetés szavai szerint a pozíció csak olyan jelentkezők számára nyitott, akik nem vesznek részt “szexuálisan deviáns viselkedésben”.

Az elnök szerint nem volt szó kirekesztésről, de hozzátette:

Mi vagyunk a világ legnagyobb muzulmán nemzete, vannak vallási normáink.

A dél-kínai-tengeri vita kapcsán elmondta: megerősítik katonai jelenlétüket Natuna szigetén, mivel azt saját természeti erőforrásuknak és Indonézia részének tekintik, szembeszállnak az illegális halászokkal.  Kemény fellépést ígért a korrupció ellen: 9 miniszter, 19 kormányzó és 300 helyi vezető került rácsok mögé korrupció vádjával, Widido a helyzet javítása érdekében durva, következetes intézkedéseket helyezett kilátásba.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik