Nagyvilág

A divatvilág élharcosai is beálltak Clinton mögé

24.hu
24.hu

2016. 10. 18. 19:03

Az amerikai divatmagazin úgy érezte, történelmi időket élünk, és meg kell mutatnia az utat. Pedig még sohasem támogattak elnökjelöltet.
Korábban a témában:

Olyasmi történt az amerikai elnökválasztási kampányban, ami még sohasem fordult elő. Az gyakori, hogy a politikai lapok a választás előtt leteszik a voksukat valamelyik jelölt mellett, ez sokszor nem meglepő, mivel a jobboldali lapok a republikánus, a liberálisok a demokrata jelöltet szokták támogatni. Az azonban ritka, hogy más témájú, pl. divatmagazin állásfoglalást közöljön:

Ugyanis az amerikai Vogue a története során először állt elő vele, kit támogat: Hillary Clintont.

Azt írja a lap szerkesztőségi cikke, hogy az idei kampány kaotikus, kiszámíthatatlan, megdöbbentő volt, szóval nem kérdés, kire kéne voksolni. Említik, hogy a Vogue sose állt ki senki mellett, maximum a főszerkesztők mondták el időről időre, kinek örülnének az elnöki székben. De mivel most nagy a tét, a magazin lép egy nagyot.

Nem érhet meglepetésként persze senkit, hogy – a két párt között ingadozó államok zömében vezető – Clintont támogatják, akinek a karrierjét végigkísérték egészen joghallgató korától. Hatszor közöltek nagyobb portrécikket Clintonról, de hozzátették zárójelben, a Trump-család női tagjairól is sokat írtak már.

A Vogue szerint se volt mindig Clinton a legjobb jelölt, de legalább világos és reménykeltő az álláspontja sok kérdésben.

Részletezik ezt a mondatot, miszerint Clinton bevándorlási reformja a helyes út, ő az, aki beszél a faji egyenlőségről, hogy a rendőrség is reformokra szorul. Szerintük Clinton külügyminiszterként megerősítette a szövetségeket, reagált globális válságokra és alatta folytatódott Amerika vezető szerepe a világban.

Clinton támogatja a melegjogi mozgalmat és foglalkozik a nőkkel szemben álló kihívásokkal. Eközben az adóügyi és infrastruktúrafejlesztési tervei a középosztálynak kedveznek, folytatná az egészségügyi reformot és józan hangot üt meg a fegyverek ügyében. Felteszik a kérdéseket:

Képes Clinton egyesíteni egy mélyen megosztott Amerikát? Be tudja gyógyítani ennek az elviselhetetlenül terhelt politikai szezonnak a sebeit?

Ennek a begyógyításához egy kvalifikált vezetőre van szükség, ez a Vogue szerint Clinton. Most két szó ad reményt a lap szerint: MADAM PRESIDENT. Hozzáteszik, a nők megnyerték a választójogot 1920-ban, most pedig közel száz év múlva már nő vezetheti az Egyesült Államokat. Szóval hagyjuk magunk mögött ezt az elnökválasztást, hogy Amerika olyanná váljon, mint amilyenné a Vogue tenné: optimistává, előretekintővé és modernné.

Developing programming and coding technologies. Website design. Programmer working in a software develop company office.
Legyél te a címlaposunk!
Mondd el véleményed és nyerj!
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2015. június 30.
Egy asszisztens steril műtőkabátot vesz magára egy műtét előtt a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinika műtőjében 2015. június 30-án. Minden év július 1-jén, Semmelweis Ignác születésnapján ünneplik a magyar egészségügy napját, a Semmelweis-napot.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.