Nagyvilág

E-mailes fenyegetések miatt kiürítettek több németországi iskolát

Fenyegető emailek miatt kellett kiüríteni több németországi iskolát, csak Lipcsében hét intézményhez vonultak ki a rendőrök. A tanulók és tanárok nem hagyhagyják el az épületet – írta meg a német Der Spiegel. A fenyegetés szövegét országszerte több iskola megkapta: Lipcse mellett Göttingen és Magdeburg több iskolájába is küldtek hasonló leveleket,  a helyzet komolysága a rendőrség közlése szerint még nem tisztázott.

Magdeburgban két intézmény kapott levelet, az egyikből hazaküldték a tanulókat, a másikban azonban folytatták a tanítást.

Kora délután a szászországi tartományi rendőrség a Twitter-oldalán már azt közölte, hogy valószínűleg nem komoly a fenyegetés.

A Mitteldeutsche Rundfunk nem megerősített értesülése szerint az e-mail erőszakos cselekményekről szól. Valamennyi érintett iskolához egyforma szövegezésű elektronikus levél érkezett.

A Spiegelnek egy rendőrségi szóvivő azt mondta, hogy a fenyegető e-mailben délelőtt 10 órára jelezték egy bűncselekmény elkövetését. A rendőrség nem talált konkrét veszélyre utaló jeleket. Fenyegető e-mail érkezett az alsó-szászországi Göttingenben is egy iskolába. A Bayerischer Rundfunk (BR) bajor tartományi közszolgálati médiatársaság jelentése alapján pedig két helyi településén, Pegnitzben és Uffenheimban is fenyegető e-mailt kaptak egy-egy iskolában. Mindkét helyszínen kiürítést rendeltek el, a rendőrség átkutatta az épületet és nem talált semmit. A BR szerint meglehet, hogy rossz tréfáról van szó.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik