Nagyvilág

Brutális pedofiltörvényeket hoztak Indonéziában

Brutális törvényeket fogadott el az indonéz parlament. A szexuális bűnelkövetőket ezentúl mikrochip beültetéssel, kasztrálással és halálbüntetéssel is sújthatják a bíróságok, az elkövetett bűncselekmények súlyosságának mérlegelése után. Egy 14 éves lány csoportos megerőszakolása, és meggyilkolása utáni közfelháborodás váltotta ki a szigorítást.

Bűncselekmény, amelyik az egész indonéz társadalmat sokkolta, májusban történt. A 14 éves lány összevert, megkötözött, meztelen holttestét megkötözve egy erdőben találták meg Szumátra szigetén. Később kiderült, három nappal korábban, az utcáról rabolták el, miközben hazafelé tartott az iskolából. Tizenketten erőszakolták meg, közöttük hét, 16-17 éves kamasz.

Az új jogszabály szerint, halálbüntetés akkor róható ki, ha az áldozat maradandó fizikai, vagy mentális sérüléseket szenved, vagy ha szexuális úton terjedő betegséget kap a bűnözőtől. Azok, akik családtagjaikat bántalmazzák, vagy visszaeső bűnelkövetők tíztől húsz évig tartó börtönt kapnak, bőrük alá azonosító mikrocsipet ültetnek, és kémiai úton kasztrálják őket.

Indonézia kedvelt célpontja volt a nyugati, pedofiloknak. Az elmúlt két évben több mint száz ausztrál gyermekbántalmazót fogtak el a hatóságok. Az egyikük, Robert Andrew Fiddes Ellis tárgyalása kedden kezdődik. Azzal vádolják, hogy tizenegy 8 és 17 közötti lányt molesztált Bali szigetén. Mivel az új törvények csak azokra vonatkoznak, akik a kihirdetése után követnek el szexuális bűncselekményeket, Ellis maximum 16 évet kaphat, ha bűnösnek találják.

Az emberi jogi szervezetek erősen kritizálják az új, brutális jogszabályt. Több orvos is kijelentette, hogy nem lesznek hajlandók végrehajtani a kémiai kasztrációt az elítélteken. A procedúra egyébként abból áll, hogy női hormonokat injekcióznak a férfiakba, hogy csökkentsék nemi vágyukat. A büntetési formát például Lengyelországban, Oroszországban, és Dél-Koreában alkalmazzák, Nagy Britanniában pedig a börtönben fogvatartottak önkéntesen kérhetik.

(Borítóképünkön, a 14 éves lány megerőszakolásával, és megölésével gyanúsított csoport egyik kiskorú tagját viszik a rendőrök egy minisztériumi meghallgatásra, május 5-én. Fotó: Getty)

(Metro)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik