Nagyvilág

Rémisztő lányrablásos YouTube-videót vizsgált az FBI

A közösségi oldalakon az elmúlt napokban kezdett el terjedni a több éves felvétel, amiben egy sikítozó, megkötözött lányt lehetett látni.

„Szia Walter! Új barátnőm van!” Ezzel a címmel került fel a YouTube-ra még 2009-ben a bizarr videofelvétel, amin egy férfi meséli el a barátjának, hogy megismerkedett egy csodás lánnyal, akit fel is vitt a lakására. Majd a felvétel végén meg is mutatja a barátnőt. Aki megkötözve fekszik egy fürdőszobában, és sírva kérdezgeti: „Miért csinálod ezt?” A videó azzal ér véget, hogy a férfi bemegy a szobába, becsukja az ajtót, majd csak a lány kétségbeesett üvöltését lehet hallani.

(Az eredeti felvétel már eltávolította a YouTube, de többen újra feltöltötték az oldalra.)

A felvétel az elmúlt napokban kezdett el terjedni a közösségi oldalakon, miután egyesek egy, a videó feltöltése előtti hónapokban eltűnt 15 éves amerikai lányt véltek felfedezni a megkötözött áldozatban. Még a wisconsini Antigóban eltűnt Kayla Berg édesanyja is azt mondta, hogy a megkötözött lánynak olyan hangja volt és úgy nézett ki, mint lánya. „Felfordult tőle a gyomrom” – mondta a WAOW televízió híradójának a videóról.

A felvétellel kapcsolatban nyomozást indított Antigo rendőrsége, majd a WAOW cikke szerint az FBI is el kezdett vizsgálódni az ügyben. Azonban hamar kiderült, hogy a kérdéses felvétel csak egy átverés volt. Antigo rendőrsége a hivatalos Facebook-oldalán magyar idő szerint szerda reggel közölte, hogy másik rendfenntartó ügynökség segítségével megállapították, hogy „a videó 100%-ban hamis”, és azt kifejezetten azért készítették, hogy kitegyék a YouTube-ra. Mint írták, azonosították annak készítőjét és a felvételen látható színészt és színésznőt.

A videót készítő 2150studios szerda reggel egy másik videója (az eredeti lányrablós felvételt a YouTube közben eltávolította) alá írt kommentben kértek elnézést „minden érzelmi kárért”, amit a 2009-es felvétel okozott. Mint írják, nem volt céljuk a videó hasonlítson bármilyen valós személyre vagy eseményre, és külön elnézést kértek Kayla Berg édesanyjától.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik