Nagyvilág

Az oroszok már megint bombázzák Aleppót

Orosz harci gépek kedden megint elkezdték hevesen bombázni a kelet-szíriai Aleppónak a lázadók kezén lévő kerületeit, miután napokig viszonylagos nyugalom volt a városban – közölte a lázadók egyik vezetője és egy aktivistahálózat.

A heves légicsapások főleg Busztan al-Kaszr negyedet érik – mondta a Reuters hírügynökség tudósítójának a Fasztakim lázadószervezethez tartozó Zakaria Malhifdzsi.

A kiújult orosz légitámadás tényét megerősítette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű, londoni székhelyű aktivistahálózat, és úgy tudja, hogy a bombázásnak legalább nyolc civil áldozata van.

Ez a leghevesebb orosz légitámadás azóta, hogy a szíriai hatalom október 5-én bejelentette: csökkentik a város keleti része elleni bombázások számát

– mondta Rámi Abderrahmán, az OSDH igazgatója.

Moszkva és Damaszkusz a szíriai hadsereg közlése szerint a múlt hét óta annak érdekében bombázott kevesebbszer, hogy a civilek elmenekülhessenek. A szír kormány hozzátette, hogy a lázadók is távozhatnak családtagjaikkal együtt, ha előbb leteszik a fegyvert. A lázadók azonban visszautasították ezt az ajánlatot – emlékeztetett a Reuters hírügynökség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik