Nagyvilág

Pokollá tették egy ártatlan ember életét az önjelölt pedofilvadászok

Nem véletlenül alapelv a büntetőjogban az ártatlanság vélelme, vagyis az, hogy senki sem tekinthető bűnösnek addig, amíg nincs erről jogerős bírósági határozat. Az önbíráskodásnak soha sincs jó vége, ahogyan annak sem, ha lelkes önkéntesek vállalják magukra a hatóságok munkáját. Kanadában, például pokollá változott egy ártatlan ember élete, amikor egy civil pedofilvadász-csapat vezetője vétett egy apró hibát.

Darrell Berekoff (fotó: Youtube)
Darrell Berekoff (fotó: Youtube)

A Surreyben élő Darrell Berekoffot először az unokatestvére hívta fel azzal, hogy egy ismerőse azt mondta neki, el kellene tiltania a gyerekeit Darrelltől, merthogy pedofil. Aztán megállás nélkül csörögni kezdett a férfi telefonja, majd a családtagjaié, sőt, a fönökéé is. Minden hívás egy-egy változatos gyalázkodásokba csomagolt, halálos fenyegetés volt.

Berekoff fotóját a Creep Catchers csoport vezetője, Ryan Laforge osztotta meg, egy videó alatt a szervezet Facebook-oldalán. A felvételen egy Darrell keresztnevű férfi látható, aki állítólag két tizennégy éves lánnyal akart találkozni az éjszaka közepén. Laforge nem tudta, ki a videón szereplő férfi. A Facebookon keresgélt a Darrell nevű pasik között olyat, aki hasonlít a felvételen látható pedofilra, így találta meg Berekoff profilját. Nem volt biztos a dolgában, ezért Creep Catchers követőitől kérdezte meg, hogy szerintük Berekoff az, vagy sem.

Ryan Laforge (fotó: Youtube)
Ryan Laforge (fotó: Youtube)

A videón nem Berekoff látható, a poszt miatt mégis az ő nyakában liheg a lincshangulatba hergelt tömeg. Amin az sem segít, hogy Laforge bocsánatot kért tőle a kanadai CTV riportjában. Az aktivista azt mondta, sajnálja a történteket, de ő semmit sem állított, csak egy kérdést tett fel. Láthatóan nincs tisztában a tette következményeivel.

Darrel Berekoff jogi lépéseket fontolgat, mindenképp szeretné tisztára mosni a nevét. Különösen az esik neki rosszul, hogy bár Laforge a tévékamera előtt elismerte, hogy hibázott, a Creep Catchers Facebook-oldalán és weblapján sem jelent meg, egyetlen sornyi bocsánatkérés sem.

(Metro)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik