Nagyvilág
Philippines President Rodrigo Duterte delivers a speech at the Davao international airport terminal building early on September 30, 2016, shortly after arriving from an official visit to Vietnam.
Duterte on September 30 drew a parallel with his deadly crime war and Hitler's massacre of Jews, as he said he was "happy to slaughter" millions of drug addicts. / AFP PHOTO / MANMAN DEJETO

Tiltakoznak a németek a magát Hitlerhez hasonlító elnök ellen

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2016. 09. 30. 17:54

Bekérették a Fülöp-szigetek nagykövetét.

Elfogadhatatlannak tartja a német kormány, hogy a Fülöp-szigetek elnöke Hitler népirtásához hasonlította saját harcát a kábítószer-élvezők ellen.

Mint azt korábban megírtuk, Rodrigo Duterte egészen pontosan ezt mondta:

Hárommillió drogfüggő van a Fülöp-szigeteken. Örömmel töltene el, ha megölném őket. Aki Németországban Hitler volt, az a Fülöp-szigeteken…

– majd némi hatásszünet után önmagára mutatott.

A 71 éves elnök egészen elmebeteg harcot folytat a kábítószer ellen, elég, ha valakivel szemben felmerül a gyanú, hogy kábítószer-bűncselekményben érintett, hogy megöljék. Duterte saját népét is a feltételezett bűnelkövetők megölésére biztatja, az önkényes gyilkosságokat pedig szőnyeg alá söprik.

A német kormány bekérette a Fülöp-szigetek nagykövetét, hogy tiltakozzon Duterte kijelentése miatt. Jelezték, hogy a holokauszt ilyesféle összehasonlítását bármi mással teljességgel elfogadhatatlannak tartják. Az elnök kábítószer-ellenes harcával kapcsolatban is mély aggodalmukat fejezték ki, miután az elmúlt három hónapban több mint háromezren vesztették életüket ennek következtében. (AFP)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2015. október 2.
Tanulók Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára tanóráján, amelyen főként az egészséges életmódról beszélgettek a budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban 2015. október 2-án. Az óra utáni sajtótájékoztatón az államtitkár a világ legnagyobb tanórája elnevezésű, az ENSZ által életre hívott kezdeményezésről beszélt.
MTI Fotó: Marjai János
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.