Nagyvilág

Tehetetlen a rendőrség egy kiskorú bűnbandával szemben

Tehetetlenül tűri egy ausztráliai kisváros, Corrigin lakossága egy tízfős banda állandó randalírozását. A tízfős, négy – nyolc éves vandálokkal szemben semmilyen eszköze sincs a rendőrségnek, a Nyugat-Ausztráliában hatályos törvények szerint, a tíz aluliak nem felelősek a tetteikért.

Legutóbb, múlt vasárnap ismeretlen tettesek betörték a Szent Terézia templom összes ablakát. Több szemtanú is megerősítette, hogy a gyerekbanda a bűncselekmény időpontjában a helyszín közelében járt. A helyszínelők megállapították, hogy a rongálást kívülről befelé, kis kövekkel követték el.

A rémtettet egy a gyülekezetbe járó házaspár, Nancy és Neil Bowron fedezték fel. Azt mondják, ez már a harmadik hasonló eset volt az utóbbi időben.

„Nem lehet mit tenni. Nem tartóztathatják le őket, és nem zárhatják őket börtönbe, és ők pontosan tudják ezt” – nyilatkozta Neil Bowron, aki aztán maga üvegezte újra az ablakokat.

Troy Coumbe őrmester elmondta, hogy a rendőrség nem csak a szülőkkel, de a helyi általános és középiskolákkal is együtt dolgozik, hogy elkerüljék a hasonló helyzeteket. Ennek is köszönhető, hogy Corriginben olyan alacsony a bűnözési ráta.

(WA Today)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik