Nagyvilág

Totális háborúra számítanak Oroszországtól

24.hu
24.hu

2016. 09. 27. 18:52

Az AFP által megkérdezett szakértők szerint világossá vált Oroszország számára, hogy Szíria kérdésében nincs értelme a párbeszédnek.

A francia AFP hírügynökség által megkérdezett szakértők úgy vélik, Oroszország egész tűzerejét beveti, hogy segítsen a szíriai rezsimnek Aleppo visszafoglalásában, mert úgy véli, érdemesebb katonai győzelmet aratni, mint folytatni a „haszontalan tárgyalásokat” az Egyesült Államokkal.

Fabrice Blanche, a Washington Intézet Szíria-szakértője azt mondta, hogy ez totális háborút jelent, mert Oroszország nem hiszi, hogy az Egyesült Államok akarat és képesség híján bármit is képes tenni Szíriában. Bassár el-Aszadnak szüksége van Aleppóra, hogy valóban ő kormányozza az országot, ellenőrizze az ország legfontosabb városait. Az oroszok és a szírek csak ezután akarnak tárgyalni az ellenzékkel – ezt már Fjodor Lukjanov orosz politológus mondta.

Igor Sutyagin, a londoni Royal United Service Institute Oroszország-szakértője azt mondta, Oroszország le akar számolni az ellenállás fontos fészkével. Aleppo bevétele után már csak Idlíb tartomány és néhány ellenzéki tűzfészek elfoglalása maradna hátra.

Thomas Pierret, az Edinburghi Egyetem Szíria-szakértője szerint Aszadot döntő győzelemhez akarják segíteni az oroszok, és minden alternatívát felszámolnának. Aleppo elfoglalásával székhelyétől fosztanák meg a szíriai ellenzéket.

Basszám Abu Abdallah, a stratégiai tanulmányok damaszkuszi központjának igazgatója azt mondta, Oroszország kezdetben politikai megoldásra törekedett és párbeszédet kezdett az Öböl-országokkal, az Egyesült Államokkal és másokkal, de világossá vált számára, hogy ez a párbeszéd lehetetlen.

Alekszej Malasenko orosz politológus szerint érdekbarátság áll fenn Oroszország és Szíria közt – Aszad semmit nem ér el Oroszország nélkül, Oroszország pedig tisztában van azzal, hogy Aszad nélkül nem lenne keresnivalója a Közel-Keleten. (MTI)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

A gorgeous female standing behind blinds wearing lingerie and stockings

Az anális szex nem játék

Magukra hagyták haldokló szeretteiket

Kommentek

MCALLEN, TX - JUNE 22: Dozens of women and their children, many fleeing poverty and violence in Honduras, Guatamala and El Salvador, arrive at a bus station following release from Customs and Border Protection on June 22, 2018 in McAllen, Texas. Once families and individuals are released and given a court hearing date they are brought to the Catholic Charities Humanitarian Respite Center to rest, clean up, enjoy a meal and to get guidance to their next destination. Before President Donald Trump signed an executive order Wednesday that halts the practice of separating families who are seeking asylum, over 2,300 immigrant children had been separated from their parents in the zero-tolerance policy for border crossers.   Spencer Platt/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.