Nagyvilág

Huszonhárom emeletnyi zuhanást élt túl egy orosz kamasz

Csoda, de egyáltalán nem példátlan az, ami egy 16 éves fiúval történt a szibériai Novoszibirszkben. A srác egy lakótelepi ház 23. emeletének erkélyéről zuhant ki, de túlélte a balesetet.

A kamasz egy vele egyidős lánnyal volt együtt egy lakásban, hétfőn délután. Szerette volna lenyűgözni a lányt a bátorságával, ezért öt óra tájban átlépett az erkély korlátján és függeszkedni kezdett. A keze azonban megcsúszott, a mélybe zuhant, és egy a ház előtt parkoló Renault Logan típusú autóra esett.

„A mentők pillanatok alatt a helyszínre értek és kórházba szállították a fiút, aki hasi-, és tüdősérülést szenvedett, megrepedt a mája, és eltört a válla. Szerencsés csillagzat alatt született: bár intenzív osztályon ápolják, az állapota stabil, nincs közvetlen életveszélyben, sőt, eszméleténél van” – közölte Anastasiya Kuleshova, a novoszibirszki nyomozóbizottság vezetője a TASZSZ hírügynökséggel.

Bár nagyon ritka, hogy valaki túléljen egy ekkora zuhanást, azért koránt sem példátlan. Sőt, a szibériai fiú 70 méteres esése semmiségnek tűnik az egykori szerb légiutas-kísérő, Vesna Vulovic 10160 méteres zuhanásához. A stewardes 1972-ben Jugoszlávia nemzeti hősnője lett, miután egyedüliként élt túl egy Stockholmból Belgrádba tartó járat elleni terrortámadást.

(RT)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik