Nagyvilág

Boris Johnsonnak van egy gyönyörű török mosógépe, ami nagyon jól működik

Birkákat is áldoznának a brit külügyminiszternek török dédnagyapja szülőfalujában, annyira büszkék rá.

Nagy-Britannia támogatni fogja Törökország törekvését az uniós csatlakozásra, annak ellenére is, hogy népszavazáson döntöttek az EU elhagyásáról – ezt törökországi látogatásán mondta a brit külügyminiszter.

Boris Johnson kijelentette: „bár kilépünk az Európai Unióból, de nem lépünk ki Európából”. Biztosította Törökországot a britek támogatásáról az elbukott puccskísérletet követően is. A miniszter ellátogatott egy táborba, ahol szír menekültek élnek, és elismeréssel szólt Törökország jelentős hozzájárulásáról a menekültválság kezeléséhez.

A török-brit kereskedelmi együttműködés fontosságával kapcsolatban Johnson azt mondta,

büszke tulajdonosa egy gyönyörű, nagyon jól működő török gyártmányú mosógépnek.

Johnson törökországi látogatása, és egyáltalán külügyminisztersége azért pikáns valamelyest, mert kinevezése előtt megnyert egy verspályázatot, ahol a feladat Recep Tayyip Erdogan legdurvább sértegetése volt. A volt londoni polgármester pályaművében kecskékhez való szexuális vonzódást tulajdonított a török államfőnek.

A török miniszterelnökkel folytatott megbeszélése után megkérdezték Johnsont, hogy nem szeretne-e bocsánatot kérni a költeményért, de a külügyminiszter azt felelte, ez a téma nem merült fel a látogatása kapcsán.

Népünnepélyt ígértek Johnsonnak Kalfatban

Egyébként Johnson részben maga is török származású, dédnagyapja politikus és újságíró volt az Oszmán Birodalomban, aki életét a török függetlenségi háborúban vesztette el. Ezt számon is tartják a dédnagyapa, Ali Kemal szülőfalujában, olyannyira, hogy megígérték, ha Boris Johnson ellátogat Kalfatba, újrakövezik az utcákat, kifestik az épületeket, és „feláldoznak” nagyon sok birkát.

A Kalfatban élők egyébként egy kicsit csalódottak amiatt, hogy nem lett belőle miniszterelnök, de úgy látják, most külügyminiszterként még szerezhet egy csomó tapasztalatot, mielőtt végre kormányfő lenne belőle. A polgármester azt mondta, feltűnt nekik a tévében, hogy Johnson mozgása, gesztusai hasonlítanak az övékhez, ami nem olyan nagy csoda, mert egy kis faluról van szó, ahol szegről-végről mindenki rokona a másiknak. (Politico, The Spectator)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik