Nagyvilág
oroszok krímen (krím-félsziget, )

Kikotyogta a választási bizottság, hány orosz van Szíriában

24.hu
24.hu

2016. 09. 23. 12:41

Közölték a választások részvételi adatait, amiből bizony nem nehéz kiszámolni, hány orosz katona tartózkodik Szíriában. Eddig az orosz hadsereg nem igyekezett ezt az információt megosztani.
Korábban a témában:

Lezajlottak az orosz választások, ahol Vlagyimir Putyin pártja stabil többséget szerzett az Állami Dumában. Ami érdekessé teszi az egészet a Moscow Times szerint, hogy a Központi Választási Bizottság közreadta a részvételi adatokat.

Ezek szerint 4751 orosz állampolgár adta le a voksát a háborús Szíriában.

Ez négyszer akkora szám, mint az előző, 2011-es választások idején, amikor a mostani helyzethez képest még béke honolt Szíriában. Ennél még érdekesebb adat, hogy a damaszkuszi orosz nagykövetségen 193 orosz szavazott, míg a Hmeimim légibázison 4378 fő. A Védelmi Minisztérium szóvivője szerint a katonák száz százaléka szavazott a bázison.

És itt van a kutya elásva: valószínűleg négyezer körül mozoghat az itt állomásozó orosz katonák száma. Ugyan lehetnek civilek is ebben a számban, de Anton Lavrov katonai elemző szerint a nagy többségük katona. Szerinte olyan sok civilre nincs szükség egy bázison, a szakácsok, a műszaki személyzet és az iparági képviselők lehetnek jelen.

Amúgy Putyin pártja, az Egyesült Oroszország a szíriai szavazatok 62 százalékát kapta.

Eközben a fronton

A szíriai háborúban mindezek közben elmúlt a fegyverszünet, a kormányerők brutális légitámadásokat intéznek az aleppói ellenzékiek ellen. Míg az oroszok bombáznak, a kormányerők a szörnyű hatású hordóbombáikat dobálják le. Csak éjjel 30 légitámadásról számoltak be, három ember biztosan meghalt.

A szír hadsereg célja a lázadók kifüstölése az egykor milliós városból. A légitámadások után hamarosan a szárazföldön is megindulhatnak a kormányerők. Azt állítják, hogy a civileknek hagynak majd elvonulási folyosókat. A háborúban eddig több mint 300 ezren haltak meg, csak az amerikai beavatkozásban 6200-an, bár zömük a dzsihadista csoportok milicistája – írja az MTI.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.