Nagyvilág

3 napot élt túl a szibériai vadonban elveszett hároméves

A kisgyerek vasárnap tűnt el a Mongóliával határos Tuvai Köztársaság egyik alig négyszáz fős falujából, miközben kutyákkal játszott a közeli erdőszélen. A Siberian Times beszámolója szerint valószínűleg egy kutyakölyök után ment be az erdőbe, ahol aztán három éjszakát töltött el, mire szerdán rábukkantak.

Cerin Dopcsutot több mint száz ember kereste napokon át a fagyos tajgán, ahol éjszakánként már fagypont alá süllyed a hőmérséklet. A vészhelyzetekkel foglalkozó orosz minisztérium helyi vezetője a Timesnak elmondta: a gyerek nagyon veszélyben volt a farksokkal és medvékkel teli erdőben. „A medvék most hizlalják fel magukat a télre, és mindenre rátámadnak, ami mozog” – jelentette ki Ayas Saryglar.

Cerin
Három éjszakát vészelt át a szibária vadonban a 3 éves fiú. Fotó:Sholban Kara-ool

De nem csak a vadállatok jelentettek veszélyt a kisgyerekre, hanem a hideg is. A gyereken ugyanis nem volt meleg ruha, amikor nyoma veszett, és kabát nélkül vészelte át az estéket. A beszámolók szerint a fiú egy vörösfenyő gyökerei között talált magának száraz fekvőhelyet éjszakára, ahol nagyjából biztonságosan tudott aludni, miközben a hőmérséklet fagypont alá süllyedt.

A fiú megtalálását Sholban Kara-ool, a tuvai kormányzat vezetője jelentette be. A gyereket falujától három kilométernyire találták meg, miután meghallotta az őt kereső nagybátyja kiabálását, és válaszolt neki. A kisfiút – ki mindössze egy csoki szeletet evett, ami eltűnésekor a zsebében volt – egy közeli kórházba szállították, de az orvosok szerint nem esett komoly baja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik