Nagyvilág

Hatéves kisfiút állított példaként az ENSZ elé Obama

Alex arra kérte az elnököt, hogy hozza el hozzájuk azt az aleppói kisfiút, akit egy mentőautóban fényképeztek le porosan és véresen.

Hatéves kisfiú levelét olvasta fel az ENSZ menekültügyi közgyűlésén Barack Obama. A New York államban élő Alexet az a fotó késztette levélírásra, amely az aleppói Omran Daqneeshről készült, ahogy egy mentőautóban ül porosan és véresen.

An image grab taken from a video uploaded by the Syrian opposition's activist group Aleppo Media Centre (AMC) on August 17, 2016 is said to show Omran, a four-year-old Syrian boy covered in dust and blood, looking at his hand in shock as he sits in an ambulance after being rescued from the rubble of a building hit by an air strike in the rebel-held Qaterji neighbourhood of the northern Syrian city of Aleppo. / AFP PHOTO / AMC / HO / === RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / HO / AMC " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS FROM ALTERNATIVE SOURCES, AFP IS NOT RESPONSIBLE FOR ANY DIGITAL ALTERATIONS TO THE PICTURE'S EDITORIAL CONTENT, DATE AND LOCATION WHICH CANNOT BE INDEPENDENTLY VERIFIED ===   /

Alex ezt írta az amerikai elnöknek:

Kedves Obama elnök,

emlékszel a fiúra, akit mentőautóba tettek Szíriában? El tudnád őt hozni hozzánk? Parkoljatok le az utcán, várni fogunk rátok zászlókkal, virágokkal és lufikkal. Befogadjuk a családba és ő is a testvérünk lesz. Catherine, a kishúgom gyűjt majd neki lepkéket és szentjánosbogarakat. Az iskolában van egy szíriai barátom, Omar. Bemutatom majd Omarnak, és együtt játszhatunk majd. Meghívhatjuk szülinapra is, ő pedig megtaníthat nekünk egy másik nyelvet. Mivel neki nincsenek játékai, Catherine odaadja neki a nagy kék masnis fehér nyusziját, én pedig odaadom neki a biciklimet és megtanítom, hogyan kell menni vele. Megtanítom összeadni és kivonni is.

A közgyűlésen Obama azt mondta: sokat tanulhatunk a hatéves kisfiútól. Ez az az emberség, amit egy olyan kisgyermek tud kifejezni, aki nem tanulta meg, hogyan kell cinikusnak és gyanakvónak lenni, és más emberektől félni azért, ahonnan jönnek, ahogyan kinéznek vagy ahogy imádkoznak. Az elnök szerint jobban kellene hasonlítanunk Alexre, ezzel sokak szenvedésén könnyíthetnénk és sok életet megmenthetnénk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik