Külföld
Jolo-szigetek, 2016. szeptember 18.
Az egy éve elrabolt norvég Kjartan Sekkingstad, miután visszanyerte szabadságát a Fülöp-szigetek déli részén fekvő Jolo-szigeteken 2016. szeptember 18-án. A Fülöp-szigeteki Abu Szajjaf iszlamista terrorszervezet által egy éve elrabolt férfit a Moro Nemzeti Felszabadítási Front (MNLF) nevű muzulmán szakadár szervezet vezetője, Nur Misuari adta át Jesus Dureza elnöki tanácsadónak. Sekkingstadot, a kanadai Robert Hallt és John Ridsdelt, valamint a Fülöp-szigeteki Marites Flort tavaly szeptemberben rabolta el az Abu Szajjaf az ország délkeleti részén található Samal-sziget egyik üdülőkomplexumából. A két kanadait áprilisban és júniusban lefejezték, mert nem kapták meg az értük követelt váltságdíjat, Fülöp-szigeteki társukat azonban júniusban szabadon engedték. (MTI/AP/Nickee Butlangan)

Fotó: ezt műveli az ember arcával, ha egy évig tartják fogva a terroristák

24.hu
24.hu

2016. 09. 18. 17:02

Három turistát raboltak el a Fülöp-szigeteki radikálisok. Kettőt lefejeztek, egyet elengedtek. Ezt a tekintetet nehéz lenne elfelejteni.

Kjartan Sekkingstad norvég turistát három társával tavaly rabolta el egy Fülöp-szigeteki üdülőkomplexumból az országban működő Abu Szajjaf nevű iszlámista terrorszervezet. Azóta – feltehetően rettenetes körülmények között és állandó fenyegetettségben – tartották fogva; sokat elárul, hogy a négyből két turistát – mindkettő kanadai – azóta le is fejeztek, mert nem kapták meg értük a követelt váltságdíjat.

A két életben maradt turista közül az egyiket már júniusban elengedték, most pedig Sekkingstadot is átadták a hatóságoknak. Megérkezett a fotó is az első szabadon töltött percekről, a férfi arca pedig egészen döbbenetes, mintha még nem fogta volna fel, hogy szabad, a mosoly mögött pedig ott lapul az elmúlt egy év összes szörnyűsége. Mutatjuk is.

Jolo-szigetek, 2016. szeptember 18.
Az egy éve elrabolt norvég Kjartan Sekkingstad, miután visszanyerte szabadságát a Fülöp-szigetek déli részén fekvő Jolo-szigeteken 2016. szeptember 18-án. A Fülöp-szigeteki Abu Szajjaf iszlamista terrorszervezet által egy éve elrabolt férfit a Moro Nemzeti Felszabadítási Front (MNLF) nevű muzulmán szakadár szervezet vezetője, Nur Misuari adta át Jesus Dureza elnöki tanácsadónak. Sekkingstadot, a kanadai Robert Hallt és John Ridsdelt, valamint a Fülöp-szigeteki Marites Flort tavaly szeptemberben rabolta el az Abu Szajjaf az ország délkeleti részén található Samal-sziget egyik üdülőkomplexumából. A két kanadait áprilisban és júniusban lefejezték, mert nem kapták meg az értük követelt váltságdíjat, Fülöp-szigeteki társukat azonban júniusban szabadon engedték. (MTI/EPA/Ben Hajan)
EPA / Ben Hajan
vissza a címlapra

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.