Nagyvilág

Trump szerint le kellene fegyverezni Clinton testőreit, aztán megnézni, mi történik

A demokrata jelölt kampánystábja erőszakra való uszításként értékelte a republikánus jelölt szavait.

A demokrata elnökjelölt kampánystábja szerint túlmegy minden határon, hogy a republikánus Donald Trump azt mondta: le kellene fegyverezni Hillary Clinton testőrségét, aztán „nézzük meg, mi történne vele”.

Trump az elnökválasztási kampányban egyebek mellett azzal érvel ellenfele ellen, hogy a demokrata jelölt elvenné az amerikai emberek fegyvertartáshoz való jogát.

Szerintem akkor a testőreinek is el kellene dobniuk az összes fegyvert. Le kellene őket is fegyverezni, nem? Vegyük el a fegyvereiket, ha Clinton nem akar fegyvereket. Vegyük el, aztán nézzük meg, mi történik Hillaryvel

– mondta szokásosan egyszerű stílusában a republikánus jelölt.

Hillary Clinton kampánystábjának szóvivője azonnal reagált. Szerinte Trump kampányában megfigyelhető az erőszakra való uszítás. Ez még viccelődés szintjén is elfogadhatatlan egy olyan embertől, aki a hadsereg főparancsnoki tisztségére pályázik – mondta Robby Mook.

Korábban Trump arról beszélt, hogy ha Clinton hatalomra kerülne, és saját jelöltjei kerülnének az alkotmánybíróságba, legfeljebb a fegyvertartók akadályozhatnák meg, hogy eltöröljék a szabad fegyvertartást lehetővé tevő második alkotmánykiegészítést. (AP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik