Nagyvilág

Kevesebben mennek idén az Oktoberfestre

Pedig minden eddiginél nagyobb figyelmet fordítanak a biztonságra.

Szombaton nyílik a világ egyik legismertebb fesztiválja, a müncheni Oktoberfest. A sörünnepre minden eddiginél több biztonsági intézkedéssel készülnek, miközben arról érkeznek hírek, hogy kevesebb a szállodai foglalás, és asztalt is kevesebben szeretnének foglalni a sörfesztiválon, mint korábban. A müncheni vendéglősök és szállodások szövetségének egyik vezetője azt mondta: a tavalyihoz képest 10-15 százalékkal kisebb az előzetes érdeklődés.

A hatóságok szerint nem érkezett konkrét fenyegetés az Oktoberfesttel kapcsolatban, ennek ellenére sokan tartanak attól, hogy a tömegbe menjenek. A sörünnep főszervezője, Josef Schmid azt mondta, nagyon nagy figyelmet fordítanak a biztonságra, de nem hagyják romba dönteni a fesztivált.

Idén nem lehet bevinni nagyméretű hátizsákot, és mindenkinek át kell esnie biztonsági ellenőrzésen, mielőtt a fesztivál 30 hektáros területére lép, hogy meggyőződjenek arról, hogy nincs náluk fegyver vagy robbanószer.

A tavalyihoz képest százzal több, 600 rendőr felügyeli az Oktoberfestet, ezen kívül a tavalyihoz képest csaknem kétszer annyi, 450 biztonsági őrt bérelt fel München városa. (Deutsche Welle)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik