Nagyvilág

Megszületett Észak-Korea válasza a Sas-kabaréra

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2016. 09. 16. 08:41

Persze az ottani politikai szatíra nem Kim Dzsong Unt figurázza ki, hanem az ellenségeket.

Politikai kabarét mutatott be az észak-koreai állami tévé. A nyolcvanperces műsor a Youtube-on is megtekinthető. Még mielőtt bárki azt gondolná, hogy a világ legelzártabb rezsimje olyan szelepet nyitott meg, mint a Kádár-rendszer Hofi Gézával, gyorsan le kell szögezni, hogy az észak-koreai szatíra nem a belpolitika visszásságait veszi célba, hanem természetesen az Egyesült Államoknak, Dél-Koreának és Japánnak, az ország ősellenségeinek megy neki.

Az egyik jelenetben például a Barack Obamát játszó színész átvérzett kötéssel a fején látható. „Jól van, elnök úr?” – kérdezi titkára, mire az amerikai elnök így felel: „Bevertem a fejem a fürdőszobában és összetörtem négy csempét, annyira megdöbbentem attól, hogy Észak-Korea hidrogénbombát robbantott!” A titkár erre visszakérdez: „Vagyis elnök úr a koponyája keménységével kísérletezik, míg Észak-Korea a hidrogénbombával?” – mire a közönség nevetésben tör ki.

A kabaréban titkára arról is megkérdezi az amerikai elnököt, hogy hagyja-e Észak-Koreának, hogy azt csináljon, amit akar. „Cipzárt húzok a szájra” – feleli Obama. „Kiére? Észak-Koreáéra?” – kérdezi a titkár, mire az elnök azt feleli: a sajátjára. „Cipzárt húz a szájára? Akkor melyik lyukon fog beszélni, és melyikkel eszik majd?” – teszi fel a kérdést az elnöki titkár.

A műsorban megjelenik Dél-Korea és Japán küldötte is az amerikai elnök irodájában. Az előbbit „Amerika kutyájának”, az utóbbit „majomnak” nevezik. Kifigurázzák a dél-koreai társadalmat is, amelyet velejéig korruptként, kormányát pedig elnyomóként mutatják be. Megjelenik három dél-koreai, akit azért tartóztatnak le a rendőrök, mert fanyalogtak az amerikai húskonzervre, beleköptek egy vödörbe, miközben fel volt húzva az amerikai lobogó, és Amerika-ellenes kvízeket terjesztettek.

Mindez persze különösen „vicces” egy olyan társadalomban, ahol azért végeztek ki légvédelmi fegyverrel politikust, mert elaludt a Kim Dzsong Un által tartott értekezleten, és azt is megtiltották a lakosságnak, hogy a kormányzati lózungokat (mint például, hogy minden Amerika hibája) szarkasztikusan idézzék. (NK News)

Developing programming and coding technologies. Website design. Programmer working in a software develop company office.
Legyél te a címlaposunk!
Mondd el véleményed és nyerj!
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

U.S. President Donald Trump listens during a discussion at the Generation Next forum in the Eisenhower Executive Office Building in Washington, D.C., U.S., on Thursday, March 22, 2018. Trump today took his boldest step to level the economic playing field with China, ordering sweeping tariffs on Chinese goods in a move that could escalate already tense trade relations between the worlds two biggest economies. Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg via Getty Images
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.