Nagyvilág

Megkezdték az 1500 fős párizsi menekülttábor kiürítését

Megkezdték egy 1500 fős migránstábor kiürítését a francia hatóságok péntek reggel Párizs északi részén, amelyben főként szudáni, afgán és eritreai állampolgárok éltek nyomorúságos körülmények között - jelezte az AFP francia hírügynökség helyszíni tudósítója.

Az evakuációt megelőzően a rendőrség nagy létszámban vonult ki a helyszínre, majd hajnali öt órakor buszokkal megkezdték a táborlakók elszállítását a kijelölt főváros környéki fogadóközpontokba. Emmanuelle Cosse francia lakhatási miniszter szerint a szokásosnál több gyerekes család tartózkodott a táborban.
A nyomortelepet egyszer már megpróbálták felszámolni augusztus 17-én, amikor csaknem 700 embert telepítettek át különféle menekültszállókba, de azóta újabb migránsok érkeztek a területre.

Az elmúlt időszakban több hasonló kitelepítésre került sor Párizsban, a legjelentősebb közülük július 22-én zajlott, amikor 2500 migráns feje fölé került fedél.
2015 júniusa óta újabb és újabb táborok jönnek létre a francia fővárosban, amelyekben főként a Földközi-tengerről érkező migránsok és a calais-i “dzsungel” ingázó lakói húzzák meg magukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik