Nagyvilág
A picture taken on August 14, 2016 shows the place where three cars has burned close by the creek where has occured a violent fight leaving four wounded in Sisco on the French Mediterranean island of Corsica.
About 500 people participated on August 14, 2016 in a rally in Bastia in a tense atmosphere after a violent brawl between members of Corsica and North African communities that left at least four wounded in Sisco. A minor girl who witnessed the confrontation explained the fight happened after a group of youngsters insulted tourists who were photographing women bathing in burkini. / AFP PHOTO / PASCAL POCHARD-CASABIANCA / ìThe erroneous mention[s] appearing in the metadata of this photo by PASCAL POCHARD-CASABIANCA has been modified in AFP systems in the following manner: [A picture taken on August 14, 2016 shows the place where three cars has burned close by the creek where has occured a violent fight leaving four wounded in Sisco on the French Mediterranean island of Corsica.] instead of This picture taken on August 14, 2016 shows the creek where a violent fight happened the day before, leaving four wounded in Sisco on the French Mediterranean island of Corsica.]. Please immediately remove the erroneous mention[s] from all your online services and delete it (them) from your servers. If you have been authorized by AFP to distribute it (them) to third parties, please ensure that the same actions are carried out by them. Failure to promptly comply with these instructions will entail liability on your part for any continued or post notification usage. Therefore we thank you very much for all your attention and prompt action. We are sorry for the inconvenience this notification may cause and remain at your disposal for any further information you may require.î

Burkini-botrány: börtönt kaptak a korzikai verekedés kirobbantói

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2016. 09. 16. 13:40

Hat hónaptól két évig terjedő szabadságvesztésre ítélt pénteken az észak-korzikai Bastia büntetőbírósága öt férfit, akik augusztusban tömegverekedést robbantottak ki Sisco településen. Az ügy országos visszhangot kapott, miután egy marokkói család és a helyiek dulakodását követően a helyi polgármester betiltotta a burkini, az egész testet elfedő fürdőruha viselését.

Helyszíni beszámolók szerint augusztus 13-án egy muszlim család azért került összetűzésbe helyiekkel, mert azok felvételeket kezdtek készíteni a burkiniben strandoló családtagokról. A dulakodásból végül tömegverekedés lett, amelyben négyen megsérültek. A verekedőket mintegy száz rendőr és csendőr tudta csak szétválasztani.

A 12 órányi tárgyalást követően a Franciaországhoz tarozó sziget egyik büntetőbírósága két év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a fő vádlottat, a 33 éves Mustapha Benhaddout, aki kirobbantotta a családja és a helyiek közi verekedést Siscóban.

A helyi pék, az 50 éves Lucien Straboni és egy helyi tűzoltó, a 22 éves Pierre Baldi egy év, illetve nyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

A marokkói család további két tagját, a fő vádlott testvéreit, a 38 éves Abdelillaht és a 29 éves Jamalt hat hónapos felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték. Egy negyedik családtag, Moucine, aki szintén részt vett a tömegverekedésben, szökésben van, a rendőrség jelenleg is keresi. Az ügyészség 30 hónap kiszabását kérte a fő vádlottra, akit már korábban többször elítéltek erőszak és kábítószerrel kapcsolatos szabálysértések miatt.

Öblöt akart kisajátítani

A vád szerint Mustapha Benhaddou megpróbált kisajátítatni a családjának egy öblöt, és nem nézte jó szemmel, hogy először turisták, majd helyi fiatalokat kezdték fotózni a családtagokat. A szóváltásból akkor lett verekedés, amikor a helyiek tömegesen érkeztek a fiatalok megvédésére. A nyugalomban lefolytatott pert több százan kísérték figyelemmel a helyszínen. A perben szemtanúk említést tettek arról, hogy a turisták azért kezdték fotózni a családot, mert a nők burkinit viseltek, de ez a szempont végül nem szerepelt az ítéletben.

Ange-Pierre Vivoni, Sisco polgármestere a verekedést követő napon betiltotta a burkini viselését a településen, miután Bastia városában ötszázan vonultak utcára “Fegyverbe!” felszólítással. A pénteki ítélethirdetést követően azonban a polgármester azt mondta, hogy “végre új lapot kell kezdeni”.

Ez csak egy tömegverekedés volt, és kész. Nem a korzikaiak csaptak össze az észak-afrikaiakkal. Itt nem voltak rasszisták. (A perben) szó se volt burkiniről, rasszizmusról

– mondta a polgármester a France Info hírrádióban.

Ange-Pierre Vivoni hangsúlyozta: nem bánta meg, hogy betiltotta a burkinit. “Muszáj volt megoldást találni a kedélyek lecsillapítására. Amikor sok nagyon dühös emberrel van dolga az embernek, le kell csillapítani a kedélyeket. Szeptember 30-án vége a tiltásnak” – mondta a polgármesterKiemelt képünkön a verekedés helyszíne látható.

Kiemelt képünkön a verekedés helyszíne látható.

Developing programming and coding technologies. Website design. Programmer working in a software develop company office.
Legyél te a címlaposunk!
Mondd el véleményed és nyerj!
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

U.S. President Donald Trump listens during a discussion at the Generation Next forum in the Eisenhower Executive Office Building in Washington, D.C., U.S., on Thursday, March 22, 2018. Trump today took his boldest step to level the economic playing field with China, ordering sweeping tariffs on Chinese goods in a move that could escalate already tense trade relations between the worlds two biggest economies. Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg via Getty Images
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.