Nagyvilág

Határkerítést is elképzelt a szerb miniszter

Valamiféle akadályt kéne felállítani Szerbia egyes határszakaszain a szociálisügyi miniszter szerint, mert egyre több migráns van az országban, egyre hosszabb ideje.

Drasztikusabb intézkedéseket javasol Aleksandar Vulin szerb szociálisügyi miniszter a belgrádi kormánynak a menekültáradat megfékezéséért – jelentette be szerdán Belgrádban. A szerb közszolgálati tévé (RTS) szerint azt mondta: a kormánytól azt fogja követelni, hogy tegyen lépéseket a migránsok ellenőrizetlen belépésének csökkentéséért, mert az illegális határátlépők között egyre több gazdasági bevándorló van.

“A határon van a katonaság és a rendőrség, de lehet, hogy korlátok vagy másféle akadályok felállítása a migránsok számának csökkenését eredményezné” – fogalmazott Vulin. Mint mondta, Szerbia nem lehet az az ország, ahova csak beáramlanak a migránsok, de nem tudnak onnan kilépni. Hozzátette:

A gazdasági bevándorlók sehova sem mehetnek Európában, ezért Szerbiában sem maradhatnak.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a szerb befogadóközpontok hamarosan megtelnek, és ennek egyik oka az, hogy a migránsok hosszabb időt töltenek az országban, mint korábban. Aleksandar Vucic szerb kormányfő korábban többször is kijelentette, hogy országa soha nem épít falat vagy kerítést egyik határszakaszán sem. Szerbiában jelenleg mintegy ötezer migráns tartózkodik. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik