Nagyvilág
marine le pen, jean-marie le pen (Array)

Jean-Marie Le Pen üzent lányának: csak bérgyilkossal lehet megállítani

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2016. 09. 12. 10:57

Jean-Marie Le Pen, a francia Nemzeti Front korábbi vezetője a sajtóban üzent lányának, Marine Le Pennek, miután az kiszavazta őt saját pártjából. Az idősebbik Le Pen leszögezte: ha lánya meg akarja állítani, bérgyilkost kell felfogadnia – írta meg a Politico.

A cikk szerint a 88 évesen egykori alégiai veterán veszített fizikai erőnlétéből, azonban a szélsőjobboldali politikus még mindig tényező szeretne lenni a francia közéletben. Jövő év elején jelenteti meg több mint 600 oldalas memoárját, jövő héten pedig újraindítja videóblogját, amelyben az aktuális politikai eseményeket kommentálja. Sőt: tervei szerint a 2017-es francia elnökválasztások után országgyűlési jelölteket is állítana saját zászlója alatt – lánya ellenében.

A Nemzeti Front alelnöke, Florian Filippot kemény kritikával illette az idősebb Le Pent, pártelnöke apját. Filippot szerint Jean-Marie Le Pen kívülállóként ragaszkodik pozíciójához. Mióta kiszorult a pártból,  korábbinál is rasszistább és idegengyűlölőbb megjegyzéseket tett a sajtóban, lányát árulónak, eltávolítását pedig illegálisnak bélyegzi.

“Míg élek, beszélek”

A 88 éves politujus a Politicoak úgy nyilatkozott:

Egyetlen módon lehet megállítani Le Pent. Egy golyóval a fejébe. Amíg él, beszél… Nem fogok hallgatni.

A Politico újságírója két és fél órán át beszélgetett az idősebb Le Pennel, olyan témákat érintették Francois Hollande, a Twitter – amit Le  Pen nagyon hasznosnak tart – vagy Donald Trump, akivel kapcsolatban megjegyezte:

Trump oldalán állok.

Arról is kérdezték, hogy mit szólt, amikor lánya megszavazta a pártból való eltávolítását, erre egyszerűen annyit felelt:

Engem nem könnyű traumatizálni.

Hozzátette: nyilván nem volt kellemes érzés lánya döntése, de ha tisztán politikai perspektívából néz az esetre, haszontalan, hibás lépésnek tartja. Le Pen elmondta: azért akar visszatérni a elsővonalas poltikai életbe, hogy egyesítse a különböző nemzeti áramlatokat, célja, hogy ne kövessék el azokat a hibákat, amely az utóbbi évtizedeket jellemezték.

Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.