Nagyvilág

Az ügyvéd hibája miatt ölhette meg 7 éves lányát egy apa

Annak a „biztonságos háznak” a küszöbén lőtte fejbe az apja a 7 éves Mary Shipstone-t, ahová pont a családjától elhidegült férfi elől rejtették el őt és az édesanyját. A lány és az anyja éppen hazaérkeztek valahonnan a kelet-sussexi házba, de mielőtt beléphettek volna az ajtón, Yasser Alromisse, az apa fejbe lőtte Maryt, majd végzett magával. A lányt kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni.

A 2014-es tragédia előtt Lyndsey, a lány anyja szólt a rendőröknek, hogy ügyvédje hatalmasat hibázott, mert olyan jogi dokumentumokat küldött Alromisse-nek, amiken szerepelt új, titkos lakcímük. Később kiderült, hogy a férfi korábban, más biztonságosnak hitt lakcímeket is megtudott különböző szervezetektől, többek között bankoktól, illetve a gyámhatóságtól kapott papírokból.

Az ügy 2015 márciusában lezárult, de csak a napokban publikált felülvizsgálata mégis azt állapította meg, hogy az apán kívül, senki sem tehető felelőssé Mary haláláért. Nincs ugyanis bizonyíték arra, hogy a férfi az ügyvédtől kapott papírok alapján talált rá a családjára.

A kelet-sussexi gyermekvédelmi hivatal (LSCB) jelentése szerint apa titkosszolgálati módszerekkel tervezte el, és hajtotta végre a gyilkosságot. A hivatal szerint, senki sem akadályozhatta volna meg a tragédiát.

Az iratok szerint Alromisse két okból szánta rá magát a gyilkosságra és az öngyilkosságra. Egyrészt rettegett attól, hogy a bíróság megvonja gyermekfelügyeleti jogait, így soha többé nem láthatja lányát, másrészt azt akarta, hogy a volt felesége egész hátralévő szenvedjen Mary halála miatt.

(BBC)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik