Nagyvilág

Történelmet írt az ellenzék a Seychelle-szigeteken

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2016. 09. 11. 08:29

A többpártrendszer visszaállítása óta először az ellenzéki koalíció, a Seychelles-i Demokratikus Unió (LDS) nyerte a parlamenti választásokat a Seychelles-szigeteken a vasárnap hajnalban közzétett eredmények tanúsága szerint.

Az LDS a seychelles-i törvényhozás 15 képviselői helyét szerezte meg. Az egykori állampártnak, az 1977 óta hatalmon lévő, A Nép nevű politikai alakulatnak a választás után 10 mandátuma lesz a Seychelles-szigetek parlamentjében.

A 115 apró szigetből álló országban csütörtökön kezdődött a szavazás, amely egészen szombatig tartott, amikor a 71 932 választópolgár túlnyomó többsége leadhatta szavazatát. Az ország választási bizottsága úgy találta, hogy a voksolás rendben zajlott. A választást nemzetközi megfigyelők is figyelemmel kísérték.
A Seychelles-szigetek törvényhozása 35 képviselőből áll, de közülük csak 25-öt választanak meg közvetlenül, a maradék helyeket a pártokra leadott szavazatok arányában osztják el.

A választáson három párt mintegy száz jelöltje indult. Az előző törvényhozásban elsöprő többsége, 33 képviselője volt A Népnek. A végrehajtó hatalom viszont továbbra is A Nép politikusa, a tavaly harmadszor, az ország történetében példátlanul szűk többséggel újraválasztott James Michel elnök kezében van.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

GelÈnes, 2009. febru·r 5.
A gelÈnesi FlÛrika JÛzsef f·skamr·jukban felv·gja a NyÌrerdı Zrt. v·mosatyai telephelyÈrıl kapott f·t. A NyÌrerdı Zrt. 6000 kˆbmÈter t¸zelıt k¸lˆnÌt el szoci·lis cÈlra. GelÈnesen tÌz csal·d kapott 34 kˆbmÈter f·t, a havonta kiutalt 6-8000 forint lak·sfenntart·si t·mogat·s helyett. Ezen a tÈlen 16 ember halt meg kih˚lÈs miatt Szabolcs-Szatm·r-Bereg megyÈben.
MTI FotÛ: Bal·zs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.