Nagyvilág

4 éves gyerek mellett találták meg a túladagolt párt egy autóban

Az ohiói rendőrség elrettentésként tette közzé a herointól elájult párról készített fényképeket.

„Reméljük ez a történet meggyőz más szerhasználót arról, hogy ezt a mérget injekciózza magába, miközben egy gyermekre vigyáz.” Ezzel a szöveggel rakott ki a Facebook-oldalára két sokkoló fényképet az ohió East Liverpool város rendőrsége. A fotókon egy pár látható, ahogy heroin túladagolás miatt ájultan fekszenek egy autóban, miközben a hátsó ülésen ott van a nő négyéves kisfia.

A mellékelt rendőrségi jelentés szerint a párra még szeptember 7-én figyelt fel egy rendőr, ahogy össze-vissza haladnak autójukkal, mielőtt az út közepére csúszva megálltak egy iskolabusz mögött, amiről éppen akkor gyerekek szálltak le. Amikor a rendőr odament hozzájuk, az autót vezető férfi csak motyogni tudott, majd elvesztette eszméletét, a nő pedig teljesen eszméletlen volt, és „kezdett kékké válni”.

A kocsiban egy papírból hajtogatott tasakban „kis mennyiségű, rózsaszínes port találtak”, ami a Facebook-bejegyzés szerint heroin volt. A kiérkező mentősöknek sikerült magához térítenie a párt, akiket a városi rendőrkapitányságra szállítottak, ahol egyebek mellett gyermek veszélyeztetése vádjával indítottak eljárást ellenük.

A rendőrség közölte: tisztában vannak azzal, hogy egyesek sértőnek találják majd, hogy közzétették a párról és a gyerekről készült fényképeket, de úgy érezték, hogy  „ itt az idő, hogy a nem droghasználó emberek is lássák, mivel szembesülünk minden nap”. A fotók közzétételéről szóló döntést az önkormányzat, a városi jogtanácsos és a rendőrség közösen hozta meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik