Nagyvilág

Másodszor vádoltak meg vérfertőzéssel egy nőt, mert a fia után, a lányával is összeházasodott

Vérfertőzés vádjával állt bíróság elé egy 43 éves oklahomai nő, és 25 éves lánya, miután a hatóságok tudomására jutott, hogy házasságot kötöttek. Később kiderült, hogy az asszonynak volt már hasonló ügye pár évvel korábban, akkor a fiához ment hozzá.

Egyelőre nem világos, hogy Patricia Ann Spann, és a lánya,  Misty Velvet Dawn Spann miért házasodtak össze. Az oklahomai törvények szerint azonban az indíték nem is számít: a vérrokonok házassága bűncselekménynek számít akkor is, ha a felek között nincs szexuális viszony. A bírósági iratok szerint egyik nőnek sincs ügyvédje.

A rendőrségi jelentés szerint, anya és lánya házassága a múlt hónapban egy gyermekjóléti nyomozás során került napvilágra. Patricia a nyomozóknak elmondta, hogy korábban elveszítette három gyermeke felügyeletei jogát, őket apai nagyszüleik nevelték fel. Felnőtt lányával két éve találkozott újra. Azt mondta, mivel az ő neve nem szerepel a lány születési anyakönyvén, úgy gondolta, nyugodtan összeházasodhatnak.

A nyomozás során kiderült, hogy az asszony 2008-ban a fiával is összeházasodott, de 15 hónappal később, amikor kiderült vérségi kapcsolatuk, a hatóság megsemmisítette a házasságot. A rendőrség nem árul el további részleteket az ügyről. Jelenleg az anya és a lánya előzetes letartóztatásban van, mindkét nő esetében 10 ezer dollár (kb. 2,73 millió forint) óvadékot állapított meg a bíróság.

(New York Post)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik