Nagyvilág
TOPSHOTS
Leader of the Greek radical-left Syriza party Alexis Tsipras waves to supporters as he arrives at the main party's election headquarters in central Athens on September 20, 2015. Greek conservative leader Vangelis Meimarakis on Sunday conceded defeat in a general election that returned leftwing Alexis Tsipras to power. With more than a third of the vote counted, Tsipras' Syriza party was on 35.46 percent to New Democracy's 28.26 percent. AFP PHOTO / ARIS MESSINIS

Támogatói fele elpártolt Ciprasztól, a többség szerint rossz az irány

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2016. 09. 06. 13:32

Az utóbbi egy évben felére csökkent Alekszisz Ciprasz görög kormányfő és pártja, a baloldali Sziriza támogatottsága egy kedden nyilvánosságra hozott felmérés szerint, amelyet a Kathimerini című athéni napilap ismertetett.

A Szaloniki Egyetem közvélemény-kutató intézete által közölt adatokból kiderül, hogy míg a tavaly szeptemberi előre hozott választásokon a szavazók 35,5 százaléka voksolt a Szirizára, addig ma már csak 17,5 százalék voksolna a radikális baloldali pártszövetségre.

A felmérés szerint az ellenzéki, jobbközép Új Demokrácia nevű tömörülésre a választók 27,5 százaléka voksolna – a tavaly szeptemberi 28,1 százalék után -, így a korábbi kormánypárt kerülne ki a legerősebb politikai erőként. Harmadik helyen az Arany Hajnal nevű szélsőjobboldali párt végezne a voksok 7,5 százalékával. A megkérdezettek 18,5 százaléka mondta azt, hogy pillanatnyilag nem tudja eldönteni, kire szavazna.

A felmérés szerint a válaszadók 81 százaléka vélekedett úgy, hogy Görögország gazdaságpolitikailag rossz irányba halad,

és 85,5 százalék mondta azt, hogy elégedetln a Ciprasz-kormány teljesítményével. A görög kormány az utóbbi hónapokban szigorú megszorító intézkedéseket hagyatott jóvá a parlamenttel. Az 5,4 milliárd eurós (több mint 1600 milliárd forintos) megszorítás a nemzetközi hitelezők további segítségének előfeltétele.

Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.