Nagyvilág

Egy ország, ahol egyik napról a másikra betiltották a dohányzást, mert az elnök nem szerette

Türkmenisztán kemény hely, Gurmanguli Berdimuhamedov pedig súlyos diktátor, ráadásul a flúgosabbak közül való. Korábban voltak már olyan húzásai, mint a fekete autók betiltása. A fehér az elnök szerint szerencsésebb szín, ezért egyszerűen nem engedélyezte a fekete autók importját.

Ugyanígy szerette volna Asgabatot fehér várossá alakítani, és levetette a légkondícionálókat is a falakról, hogy szebbek legyenek az épületek.

Bedimuhamedov a saját személyi kultuszának építése közben szeretne kifejezetten egészséges elnöknek látszani, ezért rengeteget sportol nyilvánosan. Most pedig megtiltotta a dohánytermékek árusítását. A boltok 3-400 ezer forintnyi büntetést kaphatnak, ha nem tartják be a tiltást. Emiatt a főváros utcáin már meg is jelentek a feketepiacok, ahol az eredeti ár sokszorosáért árulják a cigit.

Korábban lefokozták az egészséges társadalom védelméért felelős minisztert, mert nem tudta lebeszélni a türkméneket a dohányzásról.

Berdimuhamedov még így is egy fokkal gyengébb kezű, mint az előző elnök, legalább a hónapokat nem saját magáról és a családjáról nevezte el. És a cirkusz, meg az opera betiltását is feloldotta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik