Nagyvilág

Alig érkezett meg Obama Kínába, már sikerült is összebalhézni a reptéren

Hangzhouban tartják épp a G20 aktuális találkozóját, ami idén valószínűleg a legnagyobb profilú esemény Kínában. Barack Obama természetesen részt vett az eseményen, és valószínűleg ez az utolsó hivatalos útja elnökként Kínába. De az egész út nem volt mentes a balhétól, sőt, már a reptéren sikerült összevesznie a kínaiaknak és az amerikaiaknak.

Itt vannak a balhék:

  • Susan Rice nemzetbiztonsági főtanácsadót feltartóztatták a kínai biztonságiak, amikor Obama konvojához akart odamenni, mert azt hitték róla, hogy csak egy újságíró.
  • Egy kínai biztonsági kiabálni kezdett egy fehér házi dolgozóval, aki épp az újságíróknak magyarázta, hova kellene állniuk. Azt kiabálta neki, hogy “ez a mi országunk, ez a mi repterünk!”
  • Nem tudták odatolni az Air Force 1 elé a lépcsőket a leszállásnál, állítólag azért, mert nem működtek az új lépcsők. Így egy darabig várakozni kellett a géppel.

Obama megpróbálta kisebbíteni a konfliktusokat, mint amikkel nem is kell foglalkozni. Egyébként a kínaiak idegessége is érthető, nagyon szerették volna, ha konfliktusok nélkül zajlik le a G20-csúcs. Hangzhouban milliók jelentkeztek önkéntesnek a szervezéshez, és a helyszín megépítése is százmillió dollárba került.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik