Nagyvilág

Szijjártó: Magyarország a jövőben is ellenezni fogja a kényszerbetelepítési kvótarendszert

Magyarország a jövőben is határozottan ellenezni fogja a kényszerbetelepítési kvótarendszert, és a bevándorlók elosztása helyett a bevándorlást megszüntető megoldásokat fogja támogatni – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Pozsonyban, a George Vella máltai külügyminiszterrel tartott kétoldalú találkozóján – tájékoztatta az MTI-t a minisztérium sajtóosztálya.

Szijjártó Péter részt vesz Pozsonyban az Európai Unió tagállamai külügyminisztereinek informális találkozóján (Gymnich), és ennek keretében folytatott kétoldalú megbeszélést a máltai külügyminiszterrel.

Európa biztonsági helyzete az elmúlt időszakban jelentősen romlott, amit a bevándorlási hullám és az annak következtében egyre súlyosbodó terrorfenyegettség és a közbiztonság romlása okozott. Málta is biztonsági kihívásként tekint az Európát sújtó migrációs hullámra, és a 2017. első félévi EU-elnökségi programjában is komoly figyelmet fog szentelni a kérdésnek – olvasható a minisztérium közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik