Nagyvilág

Kim Dzsong Un is nagyon büszke a rakétájára

kim dzsong un rakétaindítást tekint meg (Array)
kim dzsong un rakétaindítást tekint meg (Array)
A tenger alól könnyebb Japánt lőni.

Óriási sikerként ünneplik Észak-Koreában a legutóbbi rakétakísérletet. Az állami hírügynökség arról számolt be, hogy az indításnál Kim Dzsong Un is jelen volt, és büszkén megállapította, hogy Észak-Korea képes teljes körű atomcsapás végrehajtására, amivel a katonai hatalmak első sorába került.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa a történtek miatt zárt ülést tartott New Yorkban. A korábbi rakétakísérletet a testület a kínai kormány ellenállása miatt nem tudta egyhangúan elítélni. A szerdai rakétakísérletre a dél-koreai és az amerikai hadsereg hétfőn megkezdett, szokásos éves hadgyakorlata miatt került sor.

Biztonsági tisztségviselők szerint Észak-Korea rakétatechnikája jelentős fejlődésen ment keresztül az elmúlt időszakban, és már nemcsak Dél-Korea teljes területét fenyegeti, hanem Japánt és az okinavai amerikai katonai támaszpontot is. Ezeket a célpontokat már eddig is elérhették volna szárazföldi indítású rakétákkal, de a földi telepítésű rakéták indítási helye könnyebben felderíthető még kilövésük előtt, mint a tengeralattjárókon rendszeresítetteké. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik