Nagyvilág

Bomba robban egy thai szállodánál

Pokolgépes merényletet követtek el kedden éjjel a dél-thaiföldi Pattani városának egyik szállodájánál, a két egymást követő robbanásban egy ember meghalt és 30 megsebesült – közölte a helyi rendőrség.

Winyu Tiamray rendőr alezredes szerdán a Reutersnak elmondta, hogy a Southern Hotel mögötti parkolóban történt első robbanásban még senki sem sérült meg. “A második robbanás azonban egy teherautóból származott, amelyet a szálloda bejáratánál parkoltak le, szemben egy karaoke bárral és egy masszázsszalonnal, és itt egy ember meghalt, 30 pedig megsebesült”.

Az újabb terrorcselekmény kevesebb mint két héttel azután történt, hogy robbantások sorozatát követték el három népszerű dél-thaiföldi üdülőhelyen és egy negyedik városban.

Az augusztus 11-12-i robbantásokban négy ember halt meg és több tucatnyian megsebesültek, köztük tíz európai turista. A túlnyomórészt muzulmánok lakta három dél-thaiföldi tartományban, Jalában, Pattaniban és Narathivatban 2004 januárjától erőszakos formát öltött a buddhista uralommal szembeni több évtizedes ellenállás, s az erősztakcselekmények azóta több mint hatezer ember életét követelték. A három tartomány egykor a maláj muzulmán szultánság része volt, mígnem Thaiföld 1909-ben bekebelezte őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik