Külföld

Milliárdos fájdalomdíjat kapott a tanárnőjét teherbe ejtő diák

24.hu
24.hu

2016. 08. 22. 15:15

Rekordösszegű, hatmillió dolláros (1,6 milliárd forint) kártérítést kapott egy 21 éves kaliforniai fiatal, aki még középiskolásként teherbe ejtette egyik tanárnőjét, akit többször molesztálás miatt ítéltek börtönbüntetésre – jelentette a Los Angeles Times. Az összeget egy peren kívüli egyezség részeként fizeti a Rendlands iskolakörzet, ami ellen a fiú ügyvédei indítottak pert. A vád szerint az iskolakörzet munkatársai tudtak arról, hogy a tanárnő diákokat molesztál, de ezt nem jelentették a hatóságoknak.

A most 29 éves Laura Whitehurst ellen eredetileg 41 rendbeli szexuális zaklatás vádjával indítottak eljárást, amikor 2013 júliusában letartóztatták, és akár 29 évre is börtönbe kerülhetett volna. Végül csak egy évig tartó börtönbüntetésre ítélték, miután bűnösnek vallotta magát három fiatalkorú megrontásában, de fél év után feltételesen kiengedték.

Az angoltanárnő 2012-ben csábította el az őt teherbe ejtő diákot, amikor a fiú 16 éves volt. A kapcsolat nagyjából egy évig tartott. A fiú – akit az esetről szóló hírekben nem neveztek meg – ott volt, amikor Whitehurst 2013 júniusában megszülte közös gyermeküket, akit megosztva nevelnek.

A fiú ügyvédjei két éve indítottak per az iskolakörzet ellen, mert annak munkatársai nem jelentették a molesztálásokat a hatóságoknak, pedig az törvényi kötelességük lett volna, és még a fiú szüleinek sem szóltak. A fiú egyik ügyvédje a Times-nak elmondta: az iskolába kézről kézre járt egy fotó Whitehurst szüléséről, amin látható volt a diák is, de ennek ellenére nem tettek semmit. A rendőrséget végül csak azután értesítették, amikor a fiú anyja jelentette az iskolának a tiltott kapcsolatot.

Az iskolakörzet szóvivője hangsúlyozta, hogy a peren kívüli megegyezéssel nem ismerték el bűnösségüket, és a hatmillió dolláros kártérítést csak azért fizetik ki, hogy az egész ügyet végre maguk mögött tudhassák. Tom DeLappot közölte: nem akarták, hogy az ügyvédek „újra besárazzák a körzetet és munkatársait”, hozzátéve, hogy könnyen lehet, még ennél is többet kellett volna fizetniük, ha a kártérítés összegét az esküdtek állapítják meg.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.