Nagyvilág

Erdogan az Iszlám Államot gyanúsította meg az esküvői merénylettel

Szerinte az Iszlám Állam, a Kurd Munkáspárt és Gülen követői közt nincs különbség.

Recep Tayyip Erdogan szerint az Iszlám Állam állhat a 30 halálos áldozattal járó gaziantepi merénylet mögött. A másfélmilliós dél-törökországi városban egy esküvő kurd résztvevői között hajtottak végre öngyilkos robbantást, melynek 94 sérültje is van.

Gaziantep a szír határ közelében fekszik. Az Iszlám Állam sejtjei a városban is jelen vannak. A terrorszervezet utoljára júniusban hajtott végre merényletet az isztambuli repülőtéren, melynek negyvennél több halálos áldozata volt.

A török államfő írásos közleményt adott ki, melyben azt írta: nincs különbség az Iszlám Állam, a Kurd Munkáspárt fegyveresei és Fethullah Gülen hitszónok követői között. „Országunknak és nemzetünknek megint csak egyetlen üzenete van azok számára, akik ránk támadnak: nem fogtok sikerrel járni” – közölte Erdogan.

A kurdokat támogató Demokratikus Néppárt képviselője elmondta: az egyik tagjuk esküvőjén történt a merénylet. A táncoló emberek között robbant bomba, mindent vér borított, testrészek hevertek az utcán – mondta egy szemtanú. (BBC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik