Nagyvilág

Angela Merkel: a terrorizmus nem a menekültekkel érkezett Németországba

angela merkel (Array)
angela merkel (Array)

Az iszlamista terrorizmus nem a menekültekkel érkezett Németországba – mondta Angela Merkel német kancellár, egy kampányrendezvényén.

A kancellár arra a kérdésre, hogy a menekültekkel együtt a terrorizmus is megérkezett-e Németországba, azt mondta, valóban tapasztalható, hogy menekülteket megkörnyékeznek és megpróbálnak megnyerni az iszlamista terrorizmus ügyének, de az Iszlám Állam dzsihadista szervezet terrorizmusa

nem a menekültek révén jelent meg nálunk, hanem már itt volt korábban is.

Angela Merkel hozzátette, hogy a CDU és a bajor testvérpárt, a CSU a biztonsági szervek létszámának növelésével és hatáskörének kiterjesztésével reagál a fenyegetettségre.

Mecklenburg-Elő-Pomerániában szeptember 4-én helyi törvényhozási (Landtag) választást tartanak. A CDU a tartományban kisebbik koalíciós partnerként 2006 óta kormányon van a szociáldemokrata párttal (SPD). A legutóbbi felmérések alapján a szavazatok 23 százalékára számíthat, ami megegyezik az előző, 2011-es választási eredménnyel, és a második helyet jelenti az SPD után, amely a szavazatok 24 százalékát szerezheti meg a 2011-es 35,6 százalék után.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik