Nagyvilág

Kiakadt Erdogan rezsimje a német kormány terrorvádján

A török vezetés úgy tartja magáról, hogy őszintén küzd a terrorizmus ellen.

A török kormány kiakadt a német kormány kedden napvilágra került bizalmas elemzése miatt, mely szerint a török kormány évek óta együttműködik iszlamista és terrorista szervezetekkel a Közel- és Közép-Keleten, Recep Tayyip Erdogan pedig tevékenyen támogatja ezt a politikát.

A török külügyminisztérium nyilatkozata szerint az elemzés „torz gondolkodásmód szüleménye”, amellyel a német kormány célja az, hogy ártson Erdogannak, a kormánynak és az egész országnak. Törökország őszintén küzd a terrorizmus minden megnyilvánulása ellen – áll a nyilatkozatban, amely szerint Ankara magyarázatot követel Berlintől.

A német kormány – egyébként nem nyilvános – elemzésének vonatkozó részét kedden mutatta be az ARD német köztelevízió. A dokumentum szerint a török vezetés 2011 óta fokozatosan iszlamizálódott, bel- és külpolitikája révén Törökország iszlamista csoportok központi platformja lett a térségben. A dokumentum szabadon elérhető részében Ole Schröder belügyminisztériumi államtitkár azt írta: államérdekből nem teszik közzé az egész szöveget. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik