Nagyvilág

Három drogdílert lőttek agyon Rio de Janeiróban

Megöltek három feltételezett kábítószercsempészt egy rendőrségi akcióban Rio de Janeiro egyik legveszélyesebb nyomornegyedében, ahol egy rendőrt lelőttek a múlt héten.  A műveletet felfegyverzett rendőrök hajtották végre helyi idő szerint kedden a Vila do Joao nevű városrészben. Az akció célja az volt, hogy elfogják a múlt héten lelőtt, elitalakulathoz tartozó rendőr, Hélio Andrade gyilkosait. A 25 éves Andrade járőrautójára azután nyitottak tüzet, hogy eltévedt és véletlenül behajtott a nyomornegyedbe; az áldozat a fején szenvedett súlyos sebesülést, amelybe pénteken belehalt.

“A ma végrehajtott akció során, néhány méterre attól a helytől, ahol Hélio rendőrtisztet meglőtték, a rendőrség elitegységei összecsaptak nyolc fegyveres bűnözővel” – tájékoztatott keddi sajtóközleményében a rendőrség. “Négyet közülük golyótalálat ért, amelybe hárman belehaltak” – tették hozzá. A negyedik sebesült férfit és még két másikat őrizetbe vettek. Ellenük lopott autó és fegyverek birtoklásáért, valamint kábítószer-kereskedelem miatt indul eljárás.

A világváros hat és fél millió lakosa rendkívül eltérő szociális helyzetben van, és a metropoliszban felfegyverkezett kábítószercsempész-bandák okoznak fejfájást a hatóságoknak. A gyakran erőszakos támadások és rablások mindennaposak. A brazil hatóságok 85 ezer rendőrt és katonát mozgósítottak a városban zajló nyári olimpiai játékok biztonságának szavatolására; ez az állomány kétszerese a 2012-es londoni olimpiát biztosítók létszámának.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik