Nagyvilág

Ezen a héten Boris Johnson vezeti Nagy-Britanniát

Az egyik ellenzéki pártvezér szerint a miniszterelnöki hivatal macskája, Larry még megakadályozhatja, hogy hülyeséget csináljon.

Boris Johnsont bízta meg erre a hétre Theresa May, hogy szükség esetén lássa el a miniszterelnöki teendőket, amíg ő nyaral – írja a Guardian.

A brit kormányfő hivatala sietett leszögezni, hogy May az alatt is odafigyel az ország ügyeire, amíg férjével az Alpokban nyaral. A külügyminiszter Philip Hammond pénzügyminisztertől veszi át a miniszterelnök helyettesítését.

A külügyminisztérium egyik szóvivője elmondta: Boris Johnson a tervek szerint ezen a héten is szokásos feladatait látja el, azzal a különbséggel, hogy nem hagyja el az országot. Hozzátette: megszokott gyakorlat, hogy a miniszterelnökök távollétük idejére helyettest jelölnek ki, akik el tudják látni a sürgős teendőket. A kormányfőt ezalatt is tájékoztatják a történésekről, és a döntési felelősség is nála marad.

Az ellenzéki liberális demokraták vezetője azt mondta, olyan Boris Johnsonra bízni az országot, mintha a BBC népszerű hírműsora, a Newsnight élére a gyerekműsoraikról ismert komédiás párost, a Chuckle testvéreket tennék. Tim Farron hozzátette: amíg otthon van a külügyminiszter, addig sem Rióban sértegeti azokat, akik szembejönnek vele, és még mindig ott van a miniszterelnöki hivatal macskája, Larry, aki megakadályozhatja Johnsont abban, hogy hülyeséget csináljon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik