Nagyvilág

Több gyerek is meghalt az aleppói légicsapásokban

Legalább tizennyolcan, köztük gyerekek is életüket vesztették az észak-szíriai Aleppó tartományban, az ellenzéki fegyveresek által ellenőrzött területek ellen végrehajtott légicsapásokban, amelyek egy kórházat, egy piacot és egy települést értek.

A légicsapások pirkadat előtt érték Kafr Hamra településének egyetlen – nőket és gyerekeket ellátó – kórházát. A bombatalálat következtében a kórház két dolgozója meghalt, egyikük egy ápolónő volt.

A kutatást és mentést végző önkéntesekből álló Szíriai Polgári Védelem nevű csoport közölte, hogy 10 túlélőt húztak ki a romok alól. Kafr Hamra közel fekszik a tartományi székhely, Aleppó kormányerők által ostromolt, a lázadók kezén lévő keleti negyedeihez, ahol több mint 300 ezer civil rekedt.

Pénteken légicsapás érte az ugyancsak Aleppó közelében lévő Urim al-Kubra település piacát. A bombázás során legalább hatan vesztették életüket – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű emigráns szervezet.

A tartomány északi részében lévő Hajan nevű településen pedig legalább tízen haltak meg légicsapásokban, köztük gyerekek és nők is.

A szíriai konfliktusban gyakoriak az egészségügyi intézmények ellen elkövetett atrocitások. Segélyszervezetek szerint e tekintetben az idei év júliusa volt a legrosszabb a polgárháború 2011-es kitörése óta. Abban a hónapban mintegy 43 – felkelők uralta területeken lévő – egészségügyi létesítményt romboltak le részben vagy egészében bombázások.

(MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik