Nagyvilág

Hat robbantásos merénylet is volt Thaiföldön, hárman meghaltak

Turisták is vannak a sebesültek között.

Csütörtökön és pénteken számos robbantásos merényletet követtek el Thaiföldön, a támadásokban külföldi turisták is megsebesültek.

Csütörtökön a reggeli órákban a déli Trang tartományban hatan szenvedtek sérülést egy robbantásban. Később Hua Hin tengerparti üdülővárosban egymás után két detonáció is volt. Az első még nem tett kárt emberéletben, de húsz perccel később, alig ötven méterrel arrébb egy másik robbanás következtében egy thaiföldi nő életét vesztette, és 22 ember megsebesült, köztük külföldi turisták.

Néhány órával később újabb pokolgépes támadások voltak. Szintén Hua Hinben két újabb bombát robbantottak fel, ennek a robbantásnak egy halálos áldozata és három sérültje van. Surat Thani tartományban is merénylet történt, ebben szintén meghalt egy ember, egy önkormányzati alkalmazott.

A hírek szerint a merénylők virágcserepekben rejtették el a robbanószerkezeteket, amelyeket távirányítással hoztak működésbe.

A merényleteket Sirikit királyné pénteki születésnapjára, illetve annak előestéjére időzítették az ismeretlen tettesek. Egyelőre senki nem jelentkezett elkövetőként, de hírügynökségek arra hívják fel a figyelmet, hogy az ország déli részén fegyveres szeparatista mozgalom tevékenykedik.

Nem tudni magyar sérültekről

A Külgazdasági és Külügyminisztérium csütörtök este azt közölte, hogy az addig történt robbantásoknak nincs magyar sérültje, a merényletek helyszínei nem tartoznak a magyarok által sűrűn látogatott turistacélpontok közé. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik